Η νεολαία και το εργασιακό της μέλλον…

 

Ζούμε  σε μια εποχή έντονων αλλαγών, όπου η γήρανση του πληθυσμού, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η αυτοματοποίηση στην εργασία και την καθημερινή ζωή διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αγορά εργασίας. Ζούμε σε έναν «ψηφιακό πλανήτη».

Οι κοινωνίες, και μαζί και η δική μας, οφείλουν να αναπτύξουν νέα εργαλεία, ειλικρινείς συνεργασίες και πρακτικές λύσεις που να συνδυάζουν τα ταλέντα του ανθρώπινου δυναμικού τους με αυτά που χρειάζονται οι επιχειρήσεις και ο δημόσιος τομέας, ώστε να δημιουργούνται θέσεις εργασίας.

Περισσότερα...

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

(γνώση, μνήμη, αισθητική)

 

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από τον κατακλυσμό της πληροφορίας. Αλλά, το ανθρώπινο μυαλό έχει περιορισμένες δυνατότητες να ανταποκριθεί στην επεξεργασία και την αποθήκευσή της.

Τα βασικά ερωτήματα που ανακύπτουν για την εκπαίδευση είναι: Ποιος ο επιτρεπτός όγκος γνώσης υπό διαχείριση; Ποια η διαθεσιμότητα γνώσης στη μνήμη; Ποια  η αισθητική  αγωγή;

Περισσότερα...

 

 Πολιτική και Δημοκρατία...

1. Εισαγωγή

Η λέξη «πολιτική» έλκει την καταγωγή της από τη λέξη «πολίτης» και αυτή από τη λέξη «πόλις». Για τους αρχαίους Έλληνες η πόλις δεν ήταν γεωγραφικός προσδιορισμός (Άνδρες γαρ η πόλις). Η εδαφική αντίληψη της πολιτικής κοινότητας είναι σύγχρονη αντίληψη.

Περισσότερα...

Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή

Τελετή αποφοίτησης, Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Περισσότερα...

Προϊστάμενε Εκκλησιαστικής Δ/νσης  και Θρησκευτικής Αγωγής π. Σταύρε
Σεβαστοί πατέρες
Αξιότιμε κ. πρόεδρε του Πολυμελούς Συμβουλίου
Αξιότιμοι κ. Σύμβουλοι
Αγαπητοί Συνάδελφοι
Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι
Αγαπητοί μαθηταί

Περισσότερα...

Σεβαστοί μου πατέρες  
κε. Γενικέ Γραμματέα Θρησκευμάτων του ΥΠΕΠΘ  
κα. Γενική Γραμματέα της Εκκλησιαστικής Διεύθυνσης  
κ. Πρόεδρε του Π.Σ. ΡΕΣ

Περισσότερα...

(Χαλάνδρι, Σεπτέμβρης, 2013)

Προσφωνήσεις…
Σήμερα αρχίζει μια νέα σχολική χρονιά για τη νέα γενιά της πατρίδας μας.
Για το σχολείο σας, το Ριζάρειο Εκκλησιαστικό Λύκειο,  αρχίζει, μετά από 170-χρόνια, μια νέα εποχή. Μια εποχή που φορείς του μηνύματός της είστε εσείς..

Περισσότερα...