Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό απ' τη συμμετοχή των μαθητών του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου της Ριζαρείου στην Περιφορά του Αγίου Νεκταρίου ανήμερα της εορτής του το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στην Αίγινα.

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Tην Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 στις εγκαταστάσεις της ΡΕΣ στο Χαλάνδρι, πραγματοποιήθηκε  η τελετή  αποφοίτησης των μαθητών/τριών του σχολικού έτους 2018-2019.

Περισσότερα...

Περισσότερα... 

Η ομάδα «Force by Four»  του Εκκλησιαστικού Λυκείου της Ριζαρείου Σχολής, ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια στον Πανελλήνιο διαγωνισμό  "Land Rover 4x4 Technology Challenge in Schools", που πραγματοποιήθηκε το 3ημερο 17-19 Μαΐου 2019 στο "The Mall Athens" στο Μαρούσι. 

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 το ΓΕ.Ε.Λ της Ριζαρείου Σχολής πραγματοποίησε την ημερήσια εκδρομή του στο πανέμορφο νησί της Αίγινας.

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Στα πλαίσια του μαθητικού διαγωνισμού δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους (βίντεο) με θέμα "Το ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι" για το σχ.έτος 2018-19, τον οποίο διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος, το σχολείο μας έλαβε μέρος με την ταινία "Το αστέρι του θανάτου". Οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στην δημιουργία της ταινίας ήταν η Ματσούκη Δανάη (σκίτσα), η Παλαμίδη Μαρία (κείμενα) και ο Λιναρδάτος Μάριος (μουσική). Η ταινία βραβεύτηκε με τιμητικό έπαινο από την αρμόδια κριτική επιτροπή του υπουργείου Παιδείας.

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής,

που συμμετείχαν επιτυχώς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Forensics, 

το οποίο διεξήχθη στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη 28/3/2019-31/3/2019.

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Μετά από δέκα επτά έτη παύσεως και συγκεκριμένα από το 2002, οπότε και ήταν η τελευταία προσκυνηματική επίσκεψη της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής στο ¨Αγιον Όρος, πραγματοποιήθηκε Ιεραποδημία της με κατεύθυνση το Άγιον Όρος.

Η πρωτοβουλία, που ανήκει στον Καθηγητή της Σχολής Μητροπολίτη Διαυλείας Αλέξιο, σκοπό είχε να επαναφέρει και να επανακαθιερώσει την κατ’ έτος μετάβαση της σχολής για προσκύνημα στο περιβόλι της Παναγίας, αλλά και τη σύσφιξη σχέσεων με την Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία, σε καιρούς μάλιστα χαλεπούς για την Εκκλησιαστική μας εκπαίδευση, επ' αφορμή των ποικίλων αλλαγών, που έχει υποστεί, ηθελημένων ή αθέλητων, και της αλλοιώσεως δυστυχώς του χαρακτήρα της και των πρωτογενών στόχων της.

Περισσότερα...