Περισσότερα...

Με κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος στη Ριζάρειο εκκλησιαστική σχολή στο Χαλάνδρι, με την τέλεση Ιεράς αγρυπνίας (Πανηγυρικού Εσπερινού, Όρθρου και Θείας Λειτουργίας) στον Ιερό εκπαιδευτηριακό Ναό Αγίου Γεωργίου από τις 21.00 έως τις 01.00. Των Ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο εκ των διαδασκόντων Πανιερώτατος Μητροπολίτης Διαυλείας κ. Αλέξιος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες της Β' Λυκείου Μαρία Παππά και Ιωάννα Τσάμη  για την επιτυχή συμμετοχή τους ως ομάδα στο Κύπελλο British Parliamentary Style Debate, το οποίο διεξήχθη το Σάββατο 17/11/2018 στο σχολείο St. Catherine's British School. 

Ανάμεσα σε 76 ομάδες ιδιωτικών σχολείων της χώρας, κατάφεραν να τερματίσουν δωδέκατες στις 27 ομάδες αρχαρίων. Η μεγαλύτερη επιτυχία τους στη διοργάνωση ήταν η νίκη τους στον 4ο γύρο Debate ως Closing Opposition.

 Συγχαρητήρια!

 

Ε. Καραβά

EFL Teacher - Forensics Coach

Περισσότερα...

Tο σχολείο μας φέτος έδωσε το παρόν στο 5ο μαθητικό Πανευρωπαϊκό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από τις 16 μέχρι τις 18 Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, με θέμα τα 220 χρόνια από τον θάνατο του Ρήγα Βελεστινλή. Το Βελιγράδι, και συγκεκριμένα ο πύργος Neboisa ήταν ο τόπος θανάτου αυτής της μεγάλης παμβαλκανικής φυσιογνωμίας, του Ρήγα. Το σχολείο μας εκπροσώπησαν έξι μαθητές της δευτέρας τάξης, οι οποίοι παρουσίασαν " Τη σημαία του Ρήγα " με μεγάλη επιτυχία. Σύνοδοι καθηγητές, ήταν ο διευθυντής μας κ. Γιαννής και η κα Ζαραβέλλα, της οποίας η συμβολή στην παρουσίαση ήταν τεράστια. Στο συνέδριο συμμετείχε πληθώρα σχολείων από την χώρα μας αλλά και από την Σερβία. Φυσικά η εκδρομή δεν περιορίστηκε στα πλαίσια του συνεδρίου, αλλά επισκεφτήκαμε αρκετά αξιοθέατα της πόλης όπως τον Ναό του Αγίου Σάββα και το φρούριο Kalemegdan. Ακόμη γνωρίσαμε τον πατέρα Branislav ο οποίος μας ξενάγησε στον καθεδρικό ναό των Ταξιαρχών, στο κτήριο και στο μουσείο της Αρχιεπισκοπής. Στην τετραήμερη παραμονή μας στο Βελιγράδι, γνωρίσαμε την υπέροχη αρχιτεκτονική της πόλης, παρακολουθήσαμε μια θεατρική παράσταση και φυσικά κάναμε πολλές βόλτες στον γραφικότερο δρόμο της πόλης, την knez Mihailova. Η εκδρομή ήταν μία αξέχαστη εμπειρία για όλους μας και η Σερβία είναι σίγουρα ένας μοναδικός προορισμός.

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Με κατάνυξη εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής στο χώρο των εκπαιδευτηρίων Χαλανδρίου.

Στον όρθρο Χοροστάτησε και στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο εκ των διδασκόντων της σχολής Πανιερώτατος Μητροπολίτης Διαυλείας κ. Αλέξιος με συλλειτουργούς Ιερείς παλαιούς Ριζαρείτες, συγγενείς και πνευματικούς των σπουδαστών.

Τους χορούς δεξιά και αριστερά στελέχωσαν αντιστοίχως οι σπουδαστές και σπουδάστριες της Σχολής, οι οποίοι απέδωσαν με άριστο τρόπο τα ψαλλόμενα, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους.

Κατά τη Θεία Λειτουργία, τηρουμένης της Ιεράς Παραδόσεως της Σχολής, έλαβε χώρα η Ρασοφορία όλων των νεοεισαχθέντων, προς τους οποίους ο Αρχιερεύς απηύθυνε λόγους παραινετικούς τονίσας ότι, και εάν ακόμη η Σχολή δεν έχει δυστυχώς την μορφή Ιερατικής Σχολής, που είχε κατά του ένδοξο παρελθόν της, σήμερα, σε πείσμα των χαλεπών καιρών, πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία σχετικά με τη μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών στο εξωτερικό, ανακοινώνεται ότι το ΓΕ.Ε.Λ Ριζαρείου Σχολής ανέθεσε τη διεξαγωγή της 6-ήμερης εκδρομής στη Σερβία που θα πραγματοποιηθεί από 3-11-18 μέχρι 8-11-18 στο ταξιδιωτικό γραφείο «Vlassopoulos Travel».

Ταξιδιωτικό γραφείο «Travelcon» κόστος: 330€ ανά μαθητή

Ταξιδιωτικό γραφείο «Travelway» κόστος: 259,00€ ανά μαθητή (μέσω Βουλγαρίας)

Ταξιδιωτικό γραφείο «Hellas Ferries Center» κόστος: 275,00€ ανά μαθητή

Ταξιδιωτικό γραφείο «Vlassopoulos Travel» κόστος: 260,00€ ανά μαθητή

 

Περισσότερα...

Οι μαθητές του Σχολείου μας κατάφεραν να επιτύχουν εξαιρετικές επιδόσεις για τρίτη συνεχή χρονιά, αφού πέρασαν οι 23 από τους 24 που προσπάθησαν να αποκτήσουν διπλώματα/ πιστοποίηση μέσα από το σχολείο, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, το Σχολικό Έτος 2017-2018.

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Ο Διευθυντής  και ο Σύλλογος Διδασκόντων  του ΓΕ.Ε.Λ της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής,  συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2018.

Ευχόμαστε στους αποφοίτους μας Υγεία και Επιτυχία στις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια πλέον Εκπαίδευση.

Για να δείτε τις σχολές που πέτυχαν οι μαθητές μας πατήστε εδώ