Περισσότερα...

Συμμετοχή ΓΕΕΛ Ριζαρείου στο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών που διοργανώθηκε από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέας - Γείτονας (CGSMUN) που έλαβε χώρα στις 8-10 Δεκεμβρίου 2017

            Άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση με επιτυχίες για την ομάδα Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών του ΓΕΕΛ Ριζαρείου που εκπροσωπήθηκε από 19 μαθητές (μοιρασμένους στις αντιπροσωπείες των χωρών του Καναδά και της Νοτίου Αφρικής και του οργανισμού Human Rights Watch) στην προσομοίωση των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα - Γείτονα. Και στη συγκεκριμένη προσομοίωση τα μισά και πλέον Σχολεία που συμμετείχαν προέρχονταν από έτερες χώρες. Κατά την προετοιμασία ετοιμάστηκαν 30 ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών σε απαιτητικά θέματα όπως το ζήτημα της κρίσης του Ιράκ, της Κριμαίας, της Λιβύης, του Κυβερνοπολέμου, του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος», της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε καιρό συγκρούσεων, της υπερβολικής αλιείας στην Μεσόγειο, της κλιματικής αλλαγής και της αντιμετώπισης της ρητορικής του μίσους.

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Ως ένδειξη αλληλεγγυής σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, το ΓΕ.Ε.Λ της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής προχώρησε στην συλλογή ρουχισμού για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας Αττικής.

Ο Δήμος Μάνδρας - Ειδυλίας μέσω του Υπευθύνου του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου απέστειλε στο σχολεἰο μας ευχαριστήρια επιστολή. Για να δείτε την επιστολή πατήστε εδώ.

Περισσότερα...

Με κατάνυξη εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου στον Ιερό Ναό της Σχολής μας, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017.

Κατά τη Θεία Λειτουργία, και σύμφωνα με την  Ιερά Παραδόση της Σχολής, έλαβε χώρα η Ρασοφορία όλων των νεοεισαχθέντων μαθητών μας.

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Η ιστοσελίδα romfea.gr (με 24ωρη ενημέρωση και καθημερινή ανανέωση της ειδησεογραφίας, απ΄ όλο τον κόσμο που αφορά την Ορθοδοξία)  δημοσίευσε εκτενή άρθρο και παρουσίασε την πενθήμερη εκδρομή της Γ' τάξης του ΓΕ.Ε.Λ της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, στη Σερβία                

Για να δείτε το άρθρο πατήστε  εδώ

Περισσότερα...

Η επέτειος της 28η Οκτωβρίου γιορτάστηκε τη φετινή σχολική χρονιά με ποικίλες δράσεις.

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Συμμετοχή ΓΕΕΛ Ριζαρείου στο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών που διοργανώθηκε από τη Γερμανικής Σχολή Αθηνών (DSAMUN) που έλαβε χώρα στις 20-22 Οκτωβρίου 2017

            Συνεχίζοντας την παράδοση της τελευταίας διετίας, η ομάδα Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών του ΓΕΕΛ Ριζαρείου εκπροσωπήθηκε από 10 μαθητές (Κούβα και Τζιμπουτί) στην προσομοίωση Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών στη Γερμανική Σχολή. Η βαρύτητα της εν λόγω προσομοίωσης καταδεικνύεται και από το γεγονός της παρουσίας κατά την έναρξή της δυο υπουργών και τριών πρέσβεων. Κατά την προετοιμασία ετοιμάστηκαν 16 ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών σε απαιτητικά θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, το Κυπριακό, η λογοκρισία στο διαδίκτυο, του ρόλου της Interpol στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής ενσωμάτωσης των προσφύγων και της πολιτικής σταθεροποίησης στην Κολομβία. 

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Ο Θεατρικός Όμιλος της Ριζαρείου Σχολής  δουλεύει συστηματικά πάνω σε στόχους και θεματικές που κάθε χρόνο αλλάζουν, με κοινό σκοπό, τόσο την ανάπτυξη  της ατομικής έκφρασης, φαντασίας  και σκέψης, όσο και την καλλιέργεια της δημιουργικής συνεργασίας και συλλογικής συνύπαρξης.

Περισσότερα...