Περισσότερα...

Στις 21 και 22 Ιουνίου 2018, ομάδα μαθητών και μαθητριών, που ανήκουν στον όμιλο ιεροψαλτικής του ΓΕ.Ε.Λ της Ριζαρείου Εκλησιαστικής Σχολής, πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στην Άνδρο, με συνοδούς τον Μητροπολίτη Διαυλείας κ. Αλέξιο, τον καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Ζήσιμο Γεώργιο και τους εκπαιδευτικούς κ. Αδαμίδη Κοσμά και κα. Χριστοδούλου Ζωή.

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Η σχολική χρονιά κλείνει με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα των μαθητών που συμμετείχαν στις προσομοιώσεις του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών. Δυο μαθητές του σχολείου μας έχουν επιλεγεί κατόπιν γραπτών και προφορικών εξετάσεων σε προεδρεία επιτροπών στο Campion School MUN (CSMUN) και στο Costeas Geitonas School MUN (CGSMUN). Η Φραγκίσκη Φραγκισκάτου και ο Ιωάννης – Στυλιανός Βελώνιας θα συμπροεδρεύουν στην επιτροπή Ομαδικής Συζήτησης Forensics του CSMUN, ενώ ο τελευταίος θα συμπροεδρεύει και στην 4η Επιτροπή του ΟΗΕ (ειδική πολιτική επιτροπή/ επιτροπή από-αποικιοποίησης) στο CGSMUN.

Συγχαρητήρια και εις ανώτερα!  

Περισσότερα...

ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, στο πλαίσιο της προβολής επιλεγμένων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Β΄ Αθήνας, έλαβε χώρα Εκδήλωση Παρουσίασης 8 προγραμμάτων, όπως επελέγησαν από την κ. Κουρή Ειρήνη-Μαρία, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων.

Περισσότερα...

 

Περισσότερα...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 8 Μαΐου 2018 η Ημέρα Γνωριμίας με τη Ριζάρειο Σχολή στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Χαλάνδρι. Πρόκειται για την καθιερωμένη πλέον εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή περίπου, με σκοπό την ενημέρωση και την επαφή των ενδιαφερομένων να εισαχθούν  στη Σχολή με το σχολείο, τις εγκαταστάσεις του, το διδακτικό προσωπικό και τους  μαθητές που φοιτούν ήδη εκεί.

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Την Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μαζί με τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Οικον. Νικόλαο Βερνέζο και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο υποδέχθηκαν, με μεγάλη χαρά, στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και συγκεκριμένα στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών, οι οποίοι νωρίτερα είχαν επισκεφτεί τον Ι. Ναό της Αγ. Παρασκευής στην Χαλκίδα, όπου ο ιερέας του ναού τους μίλησε για την ιστορία του ναού και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του.

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Την Τετάρτη 25 Μαϊου, το ΓΕ.Ε.Λ. της Ριζαρείου Σχολής συμμετείχε στο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ «Ημέρες Τέχνης» που διοργάνωσε το Αμερικανικό Κολλέγιο PIERCE στις εγκαταστάσεις του στην Αγ. Παρασκευή και που φέτος είχε ως θέμα τη γυναίκα στην τέχνη και στο χρόνο.

Περισσότερα...

Περισσότερα...

Άλλη μια διάκριση για μαθητή του ΓΕ.Ε.Λ Ριζαρείου. Ο Γεώργιος Αυγέρος, μετά από επιτυχείς δοκιμασίες, θα εκπροσωπήσει το σχολείο μας αλλά και την Β΄ Περιφέρεια Αθηνών στην ΚΓ΄ Σύνοδο 2018 της Βουλής των Εφήβων.

Συγχαρητήρια και εις ανώτερα!