Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 13/5/2024 και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Σχολείου, Ριζαρείου 1 στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ,  ενημέρωση - γνωριμία προκειμένου οι γονείς-κηδεμόνες και οι υποψήφιοι  για την Α' Λυκείου του ΓΕ.Ε.Λ της Ριζαρείου Σχολής για το  Σχ. Έτους 2024-25 να γνωρίσουν το πλαίσιο του Σχολείου μας.

Με εκτίμηση

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕ.Ε.Λ ΡΙΖΑΡΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή σύμφωνα με την εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων με αρ.πρωτ. 32538/Θ2/29-3-2024, προσκαλεί τους υποψηφίους/φιες μαθητές/τριες, για την εισαγωγή τους στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο της Ρ.Ε.Σ. για το σχολ. έτος 2024-2025, να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr)

Η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων είναι προσβάσιμη μέσω του συνδέσμου:
https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εισαγωγής στα Πρότυπα, τα Πειραματικά και τα Εκκλησιαστικά Σχολεία είναι  από την Παρασκευή 29.3.2024 έως και την Τετάρτη 17.4.2024

Η ημερομηνία διεξαγωγής της δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για εισαγωγή στα Πρότυπα και Εκκλησιαστικά Σχολεία ορίστηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

 

Για να δείτε την σχετική Εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων πατήστε εδώ

Για να δείτε την σχετική Υπουργική Απόφαση πατήστε εδώ

Ενόψει της έναρξης της διαδικασίας για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα εκκλησιαστικά σχολεία κατά το σχολικό έτος 2024-2025 επισυνάπτεται σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, για την ενημέρωση ενδιαφερομένων γονέων και κηδεμόνων μαθητών και μαθητριών.

 

Για να δείτε την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του Υ. ΠΑΙ. Θ. Α πατήστε εδώ

 

Για να δείτε το δελτίο τύπου του  Υ. ΠΑΙ. Θ. Α για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Νηπιαγωγεία,Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και τα Εκκλησιαστικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025 πατήστε εδώ

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, στις 8:30 π.μ, θα διεξαχθούν στα διδακτήρια του σχολείου μας, τα τεστ δεξιοτήτων για την πλήρωση 4 κενών θέσεων στην Β' τάξη του ΓΕ.Ε.Λ της Ριζαρείου Σχολής. Τα τεστ θα έχουν τη μορφή ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής στα γνωστικά πεδία της κατανόησης κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας, των Μαθηματικών και των Θρησκευτικών.

Για περισσότερες λεπτομέρεις μπορείτε να ανατρέξετε σε προγενέστερη σχετική δημοσίευση που έγινε στην ιστοσελίδα μας την 1/9/2023.

Για να μάθετε τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στη διαδικασία εισαγωγής χωρίς εξετάσεις στην Α’ τάξη ΓΕ.Ε.Λ της Ριζαρείου Σχολής δείτε τα παρακάτω έγγραφα

Έγγραφο1

Έγγραφο2

Για να δείτε τον νέο επικαιροποιημένο πίνακα Επιτυχόντων και Επιλαχόντων μαθητών/τριων στο ΓΕ.Ε.Λ της Ριζαρείου για το Σχ. Έτος 2023-24 πατήστε εδώ