Αιτήσεις συμμετοχής στη διαδικασία αξιολόγησης μπορούν να υποβάλλουν μαθητέςκαι μαθήτριες (δια του γονέα ή κηδεμόνα τους, εφόσον είναι ανήλικοι), μέσω υπηρεσίαςταχυμεταφορών (courier) ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. από 13-05-2024 ημέρα Δευτέρα έως και 20-06-2024 ημέρα Πέμπτη, κατά τις ώρες 9.00-14.30, στη Γραμματεία του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου της Ρ.Ε.Σ., Δ/νση οδός Ριζαρείου 1, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233, συνοδευόμενες από τα κάτωθι δικαιολογητικά:


1. Φωτοτυπία ελέγχου Β΄ τετραμήνου και αντίγραφο Απολυτηρίου Γυμνασίου,
όταν αυτό εκδοθεί.


2. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα.


3. Πιστοποιητικό γέννησης ή φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.


4. Ατομικό Δελτίο Υγείας εφόσον γίνει δεκτός/ή προς φοίτηση, έως και την έναρξη
του σχολικού έτους.


5. Υπεύθυνη δήλωση αποδοχής του κανονισμού λειτουργίας του σχολείου (δια του γονέα ή κηδεμόνα τους, εφόσον είναι ανήλικοι).


Η αξιολόγηση-επιλογή των αιτούντων θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις των Διδακτηρίων της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, οδός Ριζαρείου 1 στο Χαλάνδρι, την 26η Ιουνίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:00π.μ., ενώπιον Επιτροπής

Για να κατεβάσετε την Αίτηση πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε την Υπεύθυνη Δήλωση  αποδοχής του κανονισμού λειτουργίας του σχολείου πατήστε εδώ

Για να δείτε τον Κανονισμό Λειτουργίας του σχολείου μας πατήστε εδώ

Ακολουθούν οι προσκλήσεις εισαγωγής μαθητών και μαθητριών εκ των Κληροδοτημάτων Κληρονομιών και Δωρεών της Ρ.Ε.Σ. σχολικού έτους 2024-2025

    1)  Πρόσκληση εισαγωγή μαθητών/τριων κληροδοτήματος Παρθένιου Βαρδάκα 

   2)  Πρόσκληση εισαγωγή μαθητών/τριων κληροδοτήματος Πέτρου Στεφανίτση

   3)  Πρόσκληση εισαγωγή μαθητών/τριων κληροδοτήματος  Ιωάννη Σαραλή

   4)  Πρόσκληση εισαγωγή μαθητών/τριων κληροδοτήματος Σπυρίδωνος Τσέλιου

   5) Πρόσκληση εισαγωγή μαθητών/τριων δωρεάς Αναστασίου Μαρτσόπουλου

   6) Πρόσκληση εισαγωγή μαθητών/τριων δωρεάς Αντωνίου Κομιζόπουλου

   7) Πρόσκληση εισαγωγή μαθητών/τριων κληρονομιάς Γρηγορίου Καλαγάνη

   8) Πρόσκληση εισαγωγή μαθητών/τριων κληρονομιάς Δημητρίου Στίνη

 

Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 13/5/2024 και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Σχολείου, Ριζαρείου 1 στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ,  ενημέρωση - γνωριμία προκειμένου οι γονείς-κηδεμόνες και οι υποψήφιοι  για την Α' Λυκείου του ΓΕ.Ε.Λ της Ριζαρείου Σχολής για το  Σχ. Έτους 2024-25 να γνωρίσουν το πλαίσιο του Σχολείου μας.

Με εκτίμηση

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕ.Ε.Λ ΡΙΖΑΡΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή σύμφωνα με την εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων με αρ.πρωτ. 32538/Θ2/29-3-2024, προσκαλεί τους υποψηφίους/φιες μαθητές/τριες, για την εισαγωγή τους στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο της Ρ.Ε.Σ. για το σχολ. έτος 2024-2025, να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr)

Η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων είναι προσβάσιμη μέσω του συνδέσμου:
https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εισαγωγής στα Πρότυπα, τα Πειραματικά και τα Εκκλησιαστικά Σχολεία είναι  από την Παρασκευή 29.3.2024 έως και την Τετάρτη 17.4.2024

Η ημερομηνία διεξαγωγής της δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για εισαγωγή στα Πρότυπα και Εκκλησιαστικά Σχολεία ορίστηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

 

Για να δείτε την σχετική Εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων πατήστε εδώ

Για να δείτε την σχετική Υπουργική Απόφαση πατήστε εδώ

Ενόψει της έναρξης της διαδικασίας για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα εκκλησιαστικά σχολεία κατά το σχολικό έτος 2024-2025 επισυνάπτεται σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, για την ενημέρωση ενδιαφερομένων γονέων και κηδεμόνων μαθητών και μαθητριών.

 

Για να δείτε την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του Υ. ΠΑΙ. Θ. Α πατήστε εδώ

 

Για να δείτε το δελτίο τύπου του  Υ. ΠΑΙ. Θ. Α για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Νηπιαγωγεία,Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και τα Εκκλησιαστικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025 πατήστε εδώ

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, στις 8:30 π.μ, θα διεξαχθούν στα διδακτήρια του σχολείου μας, τα τεστ δεξιοτήτων για την πλήρωση 4 κενών θέσεων στην Β' τάξη του ΓΕ.Ε.Λ της Ριζαρείου Σχολής. Τα τεστ θα έχουν τη μορφή ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής στα γνωστικά πεδία της κατανόησης κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας, των Μαθηματικών και των Θρησκευτικών.

Για περισσότερες λεπτομέρεις μπορείτε να ανατρέξετε σε προγενέστερη σχετική δημοσίευση που έγινε στην ιστοσελίδα μας την 1/9/2023.

Για να μάθετε τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στη διαδικασία εισαγωγής χωρίς εξετάσεις στην Α’ τάξη ΓΕ.Ε.Λ της Ριζαρείου Σχολής δείτε τα παρακάτω έγγραφα

Έγγραφο1

Έγγραφο2