b_800_600_0_00_images_lykrizar_2024_kolegio2024_afisa.jpg

Την Τρίτη, 5 και την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία ο Διαγωνισμός Ερμηνευτικής Ανάγνωσης Λογοτεχνικών Κειμένων, που συνδιοργάνωσε το Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών με το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού σε συνεργασία με τη ΔΔΕ Β΄ Αθήνας και απευθυνόταν σε μαθητές/μαθήτριες όλων των τάξεων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Αττικής.

Το θέμα του φετινού Διαγωνισμού ήταν «Η ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη».

Κατά την πρώτη φάση του Διαγωνισμού εκατόν δώδεκα μαθητές και μαθήτριες από σαράντα πέντε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής παρουσίασαν ενώπιον κριτικής επιτροπής, που αποτελείτο από τους Καθηγητές Συμβούλους των σχολείων που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, τα ποιήματα που είχαν επιλέξει.

Οι δέκα μαθητές/μαθήτριες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού και παρουσίασαν τα κείμενά τους ενώπιον Κριτικής Επιτροπής που αποτελείτο από τους κ. Kώστα Αγγελάκο, Καθηγητή Παιδαγωγικής στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, ηθοποιό του θεάτρου, του  κινηματογράφου, της τηλεόρασης και θεατρικό σκηνοθέτη και κ. Νεόφυτο Χαριλάου, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φιλολόγων με ειδίκευση στη Νεοελληνική Φιλολογία.

Το σχολείο μας συμμετείχε στην α' φάση του Διαγωνισμού με τον μαθητή της Γ' Λυκείου Σαράντη Καρανικόλα, ο    α οποιος διάβασε απόσπασμα από την ποιητική σύνθεση "Καντάτα" του Τάσου Λειβαδίτη.
Υπεύθυνη για την προετοιμασία του μαθητή ήταν η φιλόλογος του σχολείου κ. Χαρά Ζαραβελλα.