afisa.jpg   

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ 

«Η Μικρασιατική Καταστροφή στη Λογοτεχνία» 


Στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε από το Κολλέγιο Αθηνών και το Κολλέγιο Ψυχικού στις 7-8 Μαρτίου 2023 , συμμετείχε το ΓΕ.Ε.Λ. της Ριζαρείου Σχολής με ομάδα 4 μαθητών, αποτελούμενη από τους: Καρανικόλα Σταύρο (Β'), Κουτρούμπα Βαλεντίνη (Γ'), Προκοπίου Λουκά (Γ') και Σφακιανάκη Ηλέκτρα (Γ').
Στην α' φάση του διαγωνισμού (Τρίτη 7 Μαρτίου) συμμετείχαν 30 σχολεία και 110, συνολικά, μαθητές και το επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν πολύ υψηλό. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας κατέθεσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αναδεικνύοντας, με την ευαισθησία της ανάγνωσης τους, τα κείμενα που είχαν επιλέξει.
Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού (Τετάρτη 8 Μαρτίου) προκρίθηκαν οι 15 μαθητές με τις υψηλότερες βαθμολογίες από τις 2 αιθουσες που διεξήχθη ο διαγωνισμός.
Μεταξύ αυτών ήταν και ο μαθητής της Γ' Λυκείου του σχολείου μας, Λουκάς Προκοπίου, ο οποίος, μπορεί να μην συμπεριελήφθη στην τελική τριάδα του διαγωνισμού, κέρδισε, όμως, πολλά θετικά σχόλια και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για τον λιτό και αισθαντικό τρόπο της ανάγνωσης του, στο απόσπασμα από την "Αιολική Γη" του Ηλία Βενέζη, που είχε επιλέξει. 
Την προετοιμασία των μαθητών και τη διδασκαλία των κειμένων είχε αναλάβει ως σύμβουλος - καθηγήτρια η φιλόλογος του ΓΕ.Ε.Λ. της Ριζαρείου Σχολής κ. Χαρά Ζαραβελλα.

 

Για να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού πατήστε εδώ

 

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί