13-9-2021

Νέες  και Νέοι

Σήμερα   αρχίζει μια νέα  σχολική χρονιά, μια όμορφη περιπέτεια , για γνώση, επικοινωνία και διαμόρφωση του αξιακού συστήματος στο οποίο θα βασίσετε  τη ζωή σας.

Το Σχολείο σας είναι προετοιμασμένο και θα  σας παρέχει το πλέον κατάλληλο περιβάλλον για τους στόχους σας.

Το πρώτο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η γνώση δεν είναι χάρισμα, αλλά κοπιώδης κατάκτηση. Στη ζωή σας μην κάνετε απλώς ό, τι μπορείτε, κάνετε καλύτερα απ’ ό, τι μπορείτε. Ονειρευτείτε και αγωνιστείτε να προσεγγίσετε τα όνειρά σας.

Στο περιβάλλον του Σχολείου είστε υποχρεωμένοι να επικοινωνείτε με τους συμμαθητές/συμμαθήτριες, τους δασκάλους και το προσωπικό  υποστήριξης  της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Να σέβεστε την προσωπικότητα του Άλλου και να δημιουργείτε ευχάριστο περιβάλλον στις συντροφιές σας. Η επικοινωνία είναι ανταλλαγή ασήμαντων συνήθως δεδομένων και προπαντός συνιστά παιχνίδι γοητείας και άσκηση ελευθερίας.

Για το πώς θα ενεργείτε να ρωτάτε τη συνείδησή σας, αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε τι είναι καλό και τι κακό. Έτσι θα βλέπετε τον κόσμο με τα μάτια της καρδιάς.

Ο Νίκος Καζαντζάκης τόνιζε: Η καρδιά σμίγει ό, τι ο νους χωρίζει, ξεπερνάει την παλαίστρα της ανάγκης και μετουσιώνει τα πάλεμα σε αγάπη.

Το φυσικό περιβάλλον του Σχολείου σάς δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε το νόημα της ύπαρξής μας. Ο Karl Lorenz (Βραβείο Nobel) τόνιζε: ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά την ομορφιά του ανοιξιάτικου δάσους, την ομορφιά των λουλουδιών, την υπέροχη πολυπλοκότητα κάποιου ζωικού είδους, είναι αδύνατο να αμφιβάλει για το περιεχόμενο νοήματος στον κόσμο.

Οι μέρες που περνάει ο κόσμος ολόκληρος είναι δραματικές, λόγω του θανατηφόρου ιού. Η βιολογική επιστήμη και η ιατρική τέχνη είναι τα οπλοστάσια του ανθρώπου. Δεν φτάνουν., όμως,  μόνο αυτά, χρειάζεται και η δική μας συνεισφορά, η υπακοή στους κανόνες υγιεινής.

Νέες και Νέοι

Συνεργαστείτε με τους δασκάλους και τους συμμαθητές/συμμαθήτριες  σας  και ο ήλιος θα λάμψει…

Καλή  σχολική χρονιά

Καθηγητής Χρήστος Β. Μασσαλάς-Πρόεδρος της ΡΕΣ