acgmun.png

Συμμετοχή ΓΕΕΛ Ριζαρείου στο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών που διοργανώθηκε από το Αμερικανικό Κολλέγιο (Pierce) που έλαβε χώρα στις 16 – 18 Μαρτίου 2018

            Άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση με επιτυχίες για την ομάδα Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών του ΓΕΕΛ Ριζαρείου, τελευταία για το σχολικό έτος 2017-2018, που εκπροσωπήθηκε από 17 μαθητές (μοιρασμένους στις αντιπροσωπείες των χωρών της Πολωνίας, της Σομαλίας και της Λιβύης) στην προσομοίωση του Αμερικανικού Κολλεγίου (Pierce). Και στη συγκεκριμένη προσομοίωση τα μισά και πλέον Σχολεία που συμμετείχαν προέρχονταν από έτερες χώρες. Κατά την προετοιμασία ετοιμάστηκαν ισάριθμα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών σε απαιτητικά θέματα όπως το ζήτημα του Γιβραλτάρ, η εθνοκάθαρση στην Μυανμάρ, ο εθνικισμός και η αρχή της αυτοδιάθεσης, η χρήση τεχνητών νησιών για στρατιωτικούς σκοπούς, η φοροδιαφυγή των πολυεθνικών επιχειρήσεων  και η εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για το περιβάλλον.

            Για να μπορέσουν να προετοιμαστούν οι μαθητές και πέραν των εργασιών που υπέβαλαν και της προσωπικής εκτεταμένης τους έρευνας, διάβασαν εκπονηθέντες οδηγούς σπουδών (study guides) και προηγούμενα σχετικά ψηφίσματα. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Σε σύνολο 17 τελικών ψηφισμάτων, τέσσερις μαθητές μας έγιναν κύριοι υποστηρικτές των ψηφισμάτων, τα οποία είχαν προετοιμάσει (main submitters).

Ευχαριστούμε ξανά το Ριζάρειο Ίδρυμα που στέκεται πάντα δίπλα στο Σχολείο μας και το οποίο κάλυψε μέρος των εξόδων για τη συμμετοχή των μαθητών μας στην εν λόγω δραστηριότητα και συγχαίρουμε τους παρακάτω μαθητές μας για τη διάκρισή τους, ευχόμενοι να ακολουθήσουν και άλλες επιτυχίες:  Βελώνια Ιωάννη–Στυλιανό, Φραγκισκάτου Φραγκίσκη, Αρκουλή Νικόλαο, Φικιώρη Βασίλειο, Τζήκα Άγγελο, Παλαμίδη Καλλιόπη, Μποχώτη Νικόλαο, Πούνη Ελευθερία, Κάκκαβα-Πάλλα Παναγιώτη, Οικονομίδη Χρυσούλα, Μπούμπαλη Γεώργιο, Τσάμη Ιωάννα, Φλασκή Σωτήριο, Ρούσσου Χρυσή, Οικονόμου Νικόλαο και Τσικτριτέα Νίκη. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην Διονυσία Φωτεινού, η οποία επελέγη ως δικαστής στο Διεθνές Δικαστήριο και απέσπασε εξαιρετικά σχόλια για την παρουσία της.

b_800_600_0_00_images_lykrizar_2018_ACGMUN2018-1.jpg   b_800_600_0_00_images_lykrizar_2018_ACGMUN2018-2.jpg

b_800_600_0_00_images_lykrizar_2018_ACGMUN2018-3.jpgb_800_600_0_00_images_lykrizar_2018_ACGMUN2018-4.jpg