logo2018.png

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 οι  μαθήτριες- μέλη της Ραδιοφωνικής Ομάδας της Ρ.Ε.Σ. Καρανικόλα Παναγιώτα και Καραμπατάκη Φρειδερίκη ταξίδεψαν στα Τρίκαλα για να παρευρεθούν στην  τελετή βράβευσης του διαγωνισμού ραδιοφωνικού μηνύματος «Κάν’ το ν’ ακουστεί», που διοργάνωσε το European School Radio και που φέτος είχε θέμα την Πολιτιστική Κληρονομιά. Τις μαθήτριες συνόδευε η κα Χαρά Ζαραβέλλα, φιλόλογος, μία εκ των δύο υπευθύνων της Ραδιοφωνικής Ομάδας.

Η τελετή βράβευσης έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων και οι μαθήτριες  με χαρά παρέλαβαν την ειδική διάκριση που τους απενεμήθη για την παραγωγή του καλύτερου ραδιοφωνικού μηνύματος στην κατηγορία Λύκεια. Το μήνυμα, που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στους παρευρισκόμενους και απέσπασε θερμές κριτικές, είχε τον τίτλο «Φλανδρώ» και αναφερόταν στην πανάρχαια θαλασσινή ιστορία της γυναίκας που έγινε βράχος γιατί δεν άντεξε το χαμό του άνδρα της που τον πήρε η θάλασσα, θυμίζοντας στις γυναίκες των ναυτικών στο πέρασμα των αιώνων να μην τα βάζουν με τη θάλασσα. Πρόκειται για θρύλο που παραδίδεται από στόμα σε στόμα μέσα στο χρόνο και καταγράφεται στο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Το Αγνάντεμα».

Οι συμμετέχουσες, κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα, συνέταξαν το παρακάτω κείμενο θέλοντας να εκφράσουν τις εντυπώσεις τους από αυτή την ξεχωριστή εμπειρία:

«Το ταξίδι μας στα Τρίκαλα ήταν πολύ πολύ όμορφο!  Άρχισε με πολύ γέλιο και ωραία παρέα με τον εξαίρετο οδηγό του λεωφορείου το Βασίλη και τη φίλη του  Ελμίνα. Η εκδήλωση του European School  Radio ήταν πολύ ενδιαφέρουσα κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν όλα τα βραβευμένα μηνύματα, που ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο και μάθαμε  πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την πολιτιστική μας κληρονομιά. Επιπλέον, γνωρίσαμε ανθρώπους ευχάριστους και κάναμε βόλτα τόσο στην καινούργια όσο και στην παλιά πόλη και στα σοκάκια της, εξερευνώντας τις όμορφες γωνιές της και τους δρόμους της. Τελικά, η εμπειρία μας από αυτή την απόδραση ήταν μοναδική και σίγουρα άξιζε…!

Άξιζε στ’ αλήθεια! Μια μέρα γεμάτη γνωριμίες, χαμόγελα τρικαλινά, εμπειρίες και εντυπώσεις… Η εικόνα που μου έμεινε από αυτόν τον τόπο είναι η εικόνα μιας πόλης όμορφης, που καταφέρνει και κρατά ζωντανό το παρελθόν της, έχοντας συγχρόνως τη διάθεση να πάει μπροστά. Και όλα αυτά, χάρη στους ανθρώπους της, που μιλούν με τόση αγάπη γι’ αυτή και είναι πρόθυμοι να σε περιποιηθούν και να σε εξυπηρετήσουν. Με χαρά θα ξαναρχόμουν!!

Ποιος δεν θα ξαναρχόταν, άραγε, σε μια τόσο όμορφη, σύγχρονη και φιλόξενη πόλη, μια πόλη με χαρακτήρα, με τόσο καλή παρέα, για να συναντήσει αγαπημένους φίλους του ραδιοφώνου απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και να παραλάβει ένα βραβείο; Φαντάζομαι κανείς….. Αυτή η απόδραση ήταν ένα δώρο Θεού! Πάντα τέτοια, λοιπόν!  Και σ’ άλλα με υγεία!!»  

Δείτε το βίντεο με το οποίο οπτικοποιήθηκε το βραβευμένο μήνυμα

Δείτε την τελετή βραβεύσεων του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου,. Η βράβευση του σχολείου μας ξεκινάει στο 1:52:00

Στη συνέχεια παρατίθεται ο σύνδεσμος μέσω του οποίου μπορεί κανείς να επισκεφθείτε το κανάλι του σχολείου μας στο You Tube, όπου θα μπορέσεινα παρακολουθήσει  όλες τις ραδιοφωνικές παραγωγές και τα μηνύματα που έχει δημιουργήσει η ομάδα μας στα τρία (3) χρόνια της λειτουργίας της.

Πατήστε εδώ και καλή σας ακρόαση

 

 

Δείτε φωτογραφίες από την βράβευση του σχολείου μας