b_800_600_0_00_images_lykrizar_2016_MUN_CGSMUN.jpg            

Μεταξύ 11 και 13 Δεκεμβρίου 2015 δεκατρείς μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας συμμετείχαν στο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα (CGSMUN), συμμετοχή η οποία εν μέρει χρηματοδοτήθηκε από το Ριζάρειο Ίδρυμα. Πριν τη συμμετοχή οι μαθητές μας που θα εκπροσωπούσαν τις χώρες Γεωργία και Τουρκία είχαν την τύχη να τους μιλήσει στο Σχολείο μας η Πρόξενος της Γεωργίας και ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Τουρκίας. Οι επιδόσεις των μαθητών μας ήταν εκπληκτικές και είχαμε 2 κύριους εισηγητές ψηφισμάτων ΟΗΕ (main submitters), τους Ειρήνη Πανταζάκου και Βαγγέλη Φραγκούλη.  

b_800_600_0_00_images_lykrizar_2016_MUN_AMUN.jpg        

    Μεταξύ 8 και 10  Απριλίου 2016 έλαβε χώρα και το Αθηναϊκό Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (AMUN) που διοργανώνεται ετησίως στο Ευγενίδειο Ίδρυμα. Στο σχολείο, τυχαία, ανατέθηκε εκ νέου η εκπροσώπηση της χώρας της Γεωργίας και επιπλέον αυτή του Σουδάν. Στη συγκεκριμένη προσομοίωση δεν υπάρχουν κύριοι εισηγητές ψηφισμάτων, όμως τα παιδιά του Σχολείου μας πρόσθεσαν σημαντικές παραμέτρους σε όλα τα ψηφίσματα που εκδόθηκαν.

            Συγχαρητήρια λοιπόν στους μαθητές που συμμετείχαν και στα δυο MUN (Σοφία Πολίτη, Κατερίνα Φραγκισκάτου, Βασιλική Περιβολάρη, Σπύρος Νικολάου, Αλίκη Αργυρού-Παππα και Ευστράτιος Καμαργιάκης), σε όσους συμμετείχαν στο CGSMUN (Ειρήνη Πανταζάκου, Χριστίνα-Ελευθερία Μανούσου, Δέσποινα Πελεκάνου, Φανή Θεοδόση, Βαγγέλης Φραγκούλης, Γαβριέλλα Χατζηαποστόλου και Στεφανία Συρσιρή) και στον Γιώργο Αδαλή που συμμετείχε στο AMUN.

            Ήδη το Σχολείο μας έχει ρυθμίσει τη συμμετοχή του στα πρώτα δυο MUN της επόμενης σχολικής χρονιάς και ευχόμαστε η προσπάθεια των μαθητών μας να αποδίδει πάντα καρπούς και να αποκτήσουν ακόμα περισσότερες εμπειρίες και γνώσεις.