Αγαπητοί γονείς,

το σχολείο μας, στην προσπάθειά του να διευρύνει την επικοινωνία του μαζί σας με στόχο την ενδυνάμωση της συνεργασίας μας ώστε να βοηθηθούν όσο περισσότερο γίνεται τα παιδιά, διοργανώνει ένα κύκλο ενημερωτικών/επιμορφωτικών συναντήσεων με θέματα σχετικά με την ψυχολογία των παιδιών εν όψει εξετάσεων, τις αρνητικές επιπτώσεις του εγκλεισμού και της πανδημίας πάνω τους και γενικότερα θέματα της ψυχολογίας των εφήβων και των σχέσεων τους με τους γονείς.

Πρόκειται για 4 συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του σχολείου, με πρώτη συνάντηση την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022. Στις δύο πρώτες συναντήσεις θα τοποθετηθεί σχετικά και θα δεχτεί τις ερωτήσεις σας η ψυχολόγος του σχολείου μας κα Ιώ Κυριακίδη, ενώ στην τρίτη συνάντηση καλεσμένος μας θα είναι ο κος Αλέξανδρος Κατσιάρας, θεολόγος, ψυχολόγος και φιλόλογος, δ/ντης του Ραδιοφώνου της Εκκλησίας της Ελλάδας και στην τέταρτη ο εφημέριος του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως στην Καλλιθέα, π. Βασίλειος Χριστοδούλου, Θεολόγος και Συγγραφέας, πρώην Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι.Α.Α., και υπεύθυνος νεότητος του Ι.Ναού Μεταμορφώσεως Καλλιθέας.

Η πρώτη εκ των τεσσάρων συναντήσεων, θα αφορά στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Γ' Λυκείου (μπορείτε να διαβάσετε ένα σχετικό άρθρο εδώ), ενώ οι υπόλοιπες τρεις στους γονείς και κηδεμόνες και των τριών τάξεων του σχολείου.

Την εβδομάδα που θα προηγείται των συναντήσεων θα υπάρχει σχετική ενημέρωση για την εισήγηση της εβδομάδας στην ιστοσελίδα του σχολείου και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ θα δημοσιεύεται παράλληλα σχετικό άρθρο που θα προτείνεται από τον καλεσμένο της εβδομάδος.

Τον κύκλο των συναντήσεων οργανώνει και συντονίζει η Υπεύθυνη Σχολικής Ζωής και φιλόλογος του σχολείου κα Χαρά Ζαραβέλλα, με την υποστήριξη της κας Αριστέας Γιατρά, θεολόγου και Αδαμαντίας Ξηρίδου,  μαθηματικού, εκπ/κων του σχολείου.

Σας ευχαριστούμε  για την συμμετοχή σας και τη συνεργασία σας και ελπίζουμε ότι οι συναντήσεις αυτές θα αποβούν επωφελείς και καρποφόρες για όλους μας και ιδιαιτέρως για τα παιδιά μας!

 

Με εκτίμηση

 

Ο Δ/ντης

Γιαννής Νικόλαος (ΠΕ03)

 

Η Συντονίστρια

Ζαραβέλλα Χαρίκλεια (ΠΕ02)