b_800_600_0_00_images_lykrizar_2017_MUN_DSA1.jpg       

Η συμμετοχή του ΓΕ.Ε.Λ της Ριζαρείου Σχολής στο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών που διοργανώθηκε από τη Γερμανικής Σχολή Αθηνών (DSAMUN) στις 21-23 Οκτωβρίου 2016   

 Συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις της η ομάδα Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών του ΓΕΕΛ Ριζαρείου εκπροσωπήθηκε από 6 μαθητές (Βραζιλία) στην κατά τεκμήριο δυσκολότερη προσομοίωση Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών στη Γερμανική Σχολή. Στη συγκεκριμένη προσομοίωση τα μισά και πλέον Σχολεία που συμμετέχουν προέρχονται από έτερες χώρες. Κατά την προετοιμασία ετοιμάστηκαν 22 ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών σε απαιτητικά θέματα όπως η αντιμετώπιση του ISIS, η αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου της Κορέας, η κατάργηση των γάμων ανηλίκων, η διαχείριση των αποβλήτων,  η επίδραση των νανο-υλικών στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον και η ενσωμάτωση των αναπτυσσομένων χωρών στις δομές του παγκοσμίου εμπορίου.

            Για να μπορέσουν να προετοιμαστούν οι μαθητές και πέραν των εργασιών που υπέβαλαν και της προσωπικής εκτεταμένης τους έρευνας, διάβασαν εκπονηθέντες οδηγούς σπουδών (study guides), προηγούμενα σχετικά ψηφίσματα και υλικό που αναρτήθηκε (περισσότερα από 70 άρθρα και μελέτες) στο σχετικό ιστότοπο (Wikispace) που διαθέτει η ομάδα στο διαδίκτυο.

            Οι μαθητές μας απόσπασαν τα πλέον κολακευτικά σχόλια από τον εκπρόσωπο του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών της Χάγης, ενώ το Σχολείο μας προσκλήθηκε να συμμετέχει και σε MUN στο εξωτερικό, αλλά και στο πρώτο MUN που θα διοργανώσει το Αμερικανικό Κολλέγιο Pierce.

Ευχαριστούμε από καρδιάς το Ριζάρειο Ίδρυμα που στέκεται πάντα δίπλα στο Σχολείο μας και το οποίο κάλυψε σχεδόν το ήμισυ των εξόδων για τη συμμετοχή των μαθητών μας στην εν λόγω δραστηριότητα και συγχαίρουμε τους παρακάτω μαθητές μας για τη διάκρισή τους και ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλες επιτυχίες:  Καμαργιάκη Ευστράτιο,  Μανούσου Χριστίνα-Ελευθερία, Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο, Παπαϊωάννου Προκόπιο-Γεώργιο, Παύλου Αγνή και Σκευούλη Αικατερίνη.  

b_800_600_0_00_images_lykrizar_2017_MUN_DSA2.jpg