maska.jpg 

 
 

Βιωματικά εργαστήρια με θέμα:

"Ανάπτυξη προσωπικότητας μέσα από τις εκφραστικές τέχνες"

Σε συνέχεια του βιωματικού εργαστηριού που έγινε την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο της ΡΕΣ οργανώνει την Τετάρτη 9 και Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 δίωρα βιωματικά εργαστήρια για κάθε τάξη με θέμα «Ανάπτυξη προσωπικότητας μέσα από τις εκφραστικές τέχνες».

Στα εργαστήρια αυτά, τα παιδιά συμμετέχοντας σε βιωματικές διαδραστικές ασκήσεις & παιχνίδια, θεατρικής & γενικότερα καλλιτεχνικής έκφρασης θα αλληλεπιδράσουν, θα αναλάβουν πρωτοβουλίες και θα επικοινωνήσουν με σκοπό να αναπτύξουν τον αυθορμητισμό τους, τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και την κριτική τους ικανότητα μέσα από τη δημιουργική συνεργασία στις ομαδικές διαδικασίες.

Συντονίστρια του εργαστηρίου θα είναι οι Ηλιάννα Πεσσάρη.  Λίγα λόγια για τη συντονίστρια:

ΗΛΙΑΝΝΑ ΠΕΣΣΑΡΗ

Η Ηλιάννα Πεσσάρη γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 15 Ιουλίου 1986. Σπούδασε ψυχολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Φιλοσοφική, στο τμήμα Φ.Π.Ψ. Πρόγραμμα Ψυχολογίας, από το οποίο αποφοίτησε το 2009.Το 2008 ξεκίνησε την εκπαίδευση της στο κλασικό Ψυχόδραμα του Moreno στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (Ψ.Υ.Κ.Α.Π.) και τελείωσε την βασική εκπαίδευση το 2013. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στο Playback Theatre- αυτοσχέδιο θέατρο- μέσα από τη συμμετοχή της στον θίασο “PlaybackGround”, ως ενεργό μέλος για τέσσερα χρόνια. Από το 2012 συντονίζει ομάδες εκπαίδευσης στο playback theatre που οργανώνονται στα πλαίσια του Ψ.Υ.Κ.Α.Π. και της Ψυχοκίνησης. Από το 2010 εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος κάνοντας ατομικές συνεδρίες, συντονίζει ομάδες ψυχοδράματος ιδιωτικά και σε συνεργασία με διάφορα πλαίσια, (ομάδα ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας, ομάδες ασθενών με καρκίνο, κ.α.), ενώ διατηρεί συνεργασία με το ΨΥ.Κ.Α.Π. Από το 2014 ξεκίνησε μαζί με τη Δανάη Χορομίδου τη λειτουργία της Ψυχοκίνησης, ως κέντρο ψυχοθεραπείας, ψυχοδράματος και προσωπικής ανάπτυξης.

 

Ο Διευθυντής                                                     Η Υπεύθυνη Οργάνωσης

 Ν.Γιαννής                                                                 Β.Μαυρωνά