Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε για την 4η επιμορφωτική συνάντηση μαζί σας αυτή την Τετάρτη, 08 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του σχολείου.

Μαζί μας θα βρίσκεται η κ. Σοφία Κουφοπούλου, ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια, συζητώντας για "τον ρόλο της συναισθηματικής νοημοσύνης στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών" και τον ρόλο που έχει "ο γονέας ως συναισθηματικός μέντορας στα ψυχολογικά επιτεύγματα που καλείται να κατακτήσει ο έφηβος".

 

Με εκτίμηση 

Η συντονιστική ομάδα

Χαρά Ζαραβελλα (ΠΕ02) 

Αλέξανδρος Ζαχαρόπουλος (ΠΕ86)

Γιάννης Τουμπουλιδης (ΠΕ01)

 

 

Η  Σοφία  Κουφοπούλου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια με πτυχίο ψυχολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και εκπαίδευση στο κλασικό ψυχόδραμα του Μoreno από το Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ).

Έχει παρακολουθήσει το ετήσιο πρόγραμμα Παιδοψυχολογίας - Παιδοψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την επιμόρφωση “Κρίσεις πανικού: Θεωρητικό Πλαίσιο και Πρακτική Διαχείριση” του Πανεπιστημίου Αθηνών,  και εξειδικευμένα σεμινάρια Παιγνιοθεραπείας και Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών (ΔΑΔ). Έχει εκπαιδευτεί στο Συντονισμό Ομάδων Σχολών Γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων, στο Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, σε ψυχομετρικά εργαλεία και προβολικές δοκιμασίες. Γνωρίζει σε βασικό επίπεδο τη νοηματική γλώσσα.

Έχει προσφέρει υπηρεσίες σε παιδιά και γονείς σε παιδιατρικό νοσοκομείο, σε κέντρα ειδικών θεραπειών και σε σχολικές μονάδες ειδικής και γενικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Επί σειρά ετών συνεργάστηκε με ΜΚΟ για την ψυχολογική υποστήριξη ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο. Από το 2015 ιδιωτεύει στην περιοχή της Κυψέλης (drasipsyhis.gr) όπου πραγματοποιεί ατομικές συνεδρίες με παιδιά, εφήβους και ενήλικες, καθώς και συμβουλευτική γονέων και ζευγαριών. Αυτή την περίοδο προσφέρει παράλληλα τις υπηρεσίες της στα Εκπαιδευτήρια Χουρδάκη