O Όμιλος Ρητορικής του σχολείου μας, με την καθοδήγηση της φιλολόγου Λυδίας Γαλίτη, έλαβε μέρος στους Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης που οργάνωσαν και φιλοξένησαν τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου στις 28 και 29 Μαρτίου 2015.

Μαθητές από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής διαγωνίστηκαν στο ομαδικό ρητορικό αγώνισμα των Διττών Λόγων (debate) και στα ατομικά αγωνίσματα του Προτρεπτικού Λόγου και του Αυθόρμητου Λόγου.

Την επιστημονική επιτροπή των αγώνων αποτέλεσαν ο αν. καθ. κ. Κώστας Αγγελάκος, η Δρ. Γλωσσολογίας κ. Αναστασία Μαγγανά, ο συγγραφέας κ. Ανδρέας Μήτσου, ο επ. καθ. κ. Αθανάσιος Μιχάλης και η Δρ. Φιλοσοφίας και Σχολική Σύμβουλος κ. Χαρινέλα Τουρνά.

Η Ριζάρειος εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές Δημήτρη Βαμβακίδη, Νίκο Βαρβιτσιώτη, Μιχάλη Γάκη, Ειρήνη Καλογεροπούλου (Β΄ τάξη), Φανή Θεοδώση,  Άννα Φράγκα, Ευαγγελία Μπαθρέλλου (Α΄ τάξη).

Το 1ο βραβείο στον Προτρεπτικό λόγο κέρδισε η Ευαγγελία Μπαθρέλλου, ακολουθούμενη από την Ειρήνη Καλογεροπούλου. Οι ομάδες του Νίκου Βαρβιτσιώτη και της Άννας Φράγκα έφτασαν στους ημιτελικούς του debate. Συγχαίρουμε τα παιδιά μας που διακρίθηκαν, καθώς και όλους τους μαθητές μας, που αγωνίστηκαν με θέρμη και επέδειξαν υψηλό επίπεδο λόγου και ήθους.