b_800_600_0_00_images_lykrizar_2015_images_openday2015.jpg Η Ριζάρειος Εκκλησιαστική σχολή με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζει στη φετινή ημέρα γνωριμίας με τους νέους - κυρίως - γονείς , μιας γιορτινής ημέρας για την εκπαιδευτική μας Κοινότητα και για τους μαθητές και μαθήτριες μας. Μιας ημέρας που δίνει τη δυνατότητα να ενημερωθείτε από κοντά για την Αναβάθμιση του Σχολείου μας.

Υλοποιώντας καινοτόμους προσανατολισμούς και με όραμα ένα Ελπιδοφόρο Μέλλον για τα παιδιά μας, μετατρέψαμε το Σχολείο μας σε Σχολείο Αριστείας λαμβάνοντας υπ' όψιν  την Ιστορία, την Παράδοση των 170 χρόνων λειτουργίας του αλλά με την σύγχρονη πραγματικότητα και τις ανάγκες και απαιτήσεις της σπουδάζουσας νεολαίας μας. Έτσι προσφέρουμε μάθηση υψηλού επιπέδου και ταυτόχρονα ευκαιρία στους μαθητές μας να γνωρίσουν θεωρητικά και βιωματικά διαχρονικές αξίες από την Κλασσική και Ορθόδοξη Χριστιανική πνευματικότητα.


Η Ριζάρειος είναι ένα Ιστορικό Σχολείο αφού λειτουργεί από το 1844. Ανήκει δε στην χορεία των Γενικών Εκκλησιαστικών Σχολείων που υπάγεται στην Εκκλησιαστική Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας (Υ. ΠΟ. Π. Θ). Είναι ισότιμο με τα υπόλοιπα Γενικά Λύκεια της Χώρας και λειτουργεί σύμφωνα και με το Αναλυτικό Πρόγραμμα όλων των Κατευθύνσεων.

Όμως ακολουθεί και την συγχρονία των καιρών προσπαθώντας να γίνει ένα ελκυστικό σχολείο με ποιότητα και αποτελεσματικότητα. Έτσι έλαβε καινοτόμες πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του:


Α) Επέλεξε την λειτουργία σπουδής σε επίπεδο Αριστείας, γι' αυτό δέχεται αιτήσεις μαθητών προς εγγραφή, όσοι έχουν βαθμό Απολυτηρίου τουλάχιστον δέκα έξι (16).
Β) Δέχεται δε και αιτήσεις μαθητριών με τις ίδιες προϋποθέσεις.
Γ) Όραμα και σκοπός είναι να διαμορφώσουμε ένα ασφαλές, υγιές και ευτυχισμένο περιβάλλον που θα καλύπτει και τον πλέον απαιτητικό μαθητή και γονέα.
Δ) Το σχολείο μας ευρισκόμενο σ' ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον προβάλλει και ένα θετικό - οικείο κλίμα για μάθηση με σκοπό την πλέον ευδόκιμη καλλιέργεια των μαθητών στον συναισθηματικό, κοινωνικό, αξιακό, πολιτισμικό και βέβαια γνωστικό τομέα.
Ε) Επιδίωξη μας είναι η ισορροπημένη, αρμονική και ολόπλευρη ανάπτυξη φέροντας σε επαφή τον μαθητή και με την αισθητική καλλιέργεια, την τέχνη και τον πλούτο της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης.

ΣΤ) Προσφέρουμε επίσης δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μετά το πέρας του Ωρολογίου Προγράμματος με   φροντιστηριακή κάλυψη όλων των βασικών μαθημάτων.
     Δημιουργία κύκλων:

?    ο Θεατρικής Αγωγής
?    ο Φυσικής, Χημείας, Μαθηματικών
?    ο Αγγλικών (Lower - Proficiency)
?    ο Αγιογραφίας -ζωγραφικής
Και όλα αυτά με εκπαίδευση υψηλής στάθμης χωρίς απώλεια διδακτικών ωρών.