b_800_600_0_00_images_lykrizar_2018_afisaOPEN_DAY_2018.jpg

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 8 Μαΐου 2018 η Ημέρα Γνωριμίας με τη Ριζάρειο Σχολή στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Χαλάνδρι. Πρόκειται για την καθιερωμένη πλέον εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή περίπου, με σκοπό την ενημέρωση και την επαφή των ενδιαφερομένων να εισαχθούν  στη Σχολή με το σχολείο, τις εγκαταστάσεις του, το διδακτικό προσωπικό και τους  μαθητές που φοιτούν ήδη εκεί.

Πολλοί ήταν οι μαθητές που έφτασαν στο αμφιθέατρο του σχολείου συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, όπου τους υποδέχτηκε ο Δ/ντής της Σχολής κ. Γιαννής Νικόλαος, μαθηματικός, ο οποίος και παρουσίασε τους στόχους και τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου, επισημαίνοντας ότι η Ριζάρειος είναι «οικογένεια».  Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Ιωαννίδης, Πρόεδρος του Πολυμελούς  Συμβουλίου του Ριζαρείου Ιδρύματος, εκ μέρους του οποίου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε και στο βήμα ανέβηκαν, εκπροσωπώντας τους μαθητές της Α’ Λυκείου, έξι μαθητές που με τη φρεσκάδα τους και τη γεμάτη αγάπη ματιά τους μίλησαν για την εμπειρία τους στη Ριζάρειο, παρουσιάζοντας τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές του σχολείου, τις εξωσχολικές δραστηριότητες και τις δράσεις στις οποίες έχουν τη δυνατότητα οι μαθητές να συμμετέχουν, το επίπεδο του διδακτικού προσωπικού, τον τρόπο διδασκαλίας και τις άριστες σχέσεις μαθητών και δασκάλων  καθώς και τους ομίλους και τους διαγωνισμούς που συμμετείχαν με τις αντίστοιχες διακρίσεις, όπως, επίσης, και τη δυνατότητα που δίνεται στα παιδιά να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα για την απόκτηση πτυχίων στα αγγλικά  και να συμμετέχουν σε αγώνες γνωστούς ως Μ.U.N. και FORENCIS στα πλαίσια του μαθήματος της Αγγλικής γλώσσας.

Δύο ακόμη μαθητές πήραν το λόγο, ο ένας, μιλώντας για τους λόγους που τον ώθησαν να έρθει στη Σχολή στη Β΄Λυκείου, αφήνοντας την πόλη του για « το σχολείο των ονείρων του», όπως είπε χαρακτηριστικά, και για την όμορφη εμπειρία του από την παραμονή του στο οικογενειακό περιβάλλον  της Σχολής και η άλλη, τελειόφοιτη, μοιράστηκε  τις σκέψεις της με χιούμορ και συγκίνηση για τα τρία χρόνια που πέρασαν χωρίς να το καταλάβει…

Όλοι οι μαθητές μίλησαν με ειλικρινή αγάπη για το σχολείο, κάτι που έγινε αντιληπτό από τους παρευρισκόμενους, τόνισαν το σημαντικό ρόλο που έχει το χριστιανικό πνεύμα που διέπει το σχολείο στη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος που ευνοεί την ουσιαστική επαφή και τη δημιουργία και παρότρυναν τους γονείς να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στη Ριζάρειο Σχολή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διαυλείας Αλέξιο, φιλόλογο στο σχολείο, ο οποίος, παίρνοντας το λόγο, μίλησε για την ειδοποιό διαφορά της Ριζαρείου Σχολής από τα άλλα σχολεία, αφού έχει ειδικό σκοπό και συγκεκριμένη παράδοση εδώ και 173 χρόνια, στην οποία η συμμετοχή των μαθητών γίνεται με τρόπο φυσικό χωρίς επιβολή.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννής απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις που έθεσαν κάποιοι από τους παρευρισκόμενους γονείς, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις για θέματα λειτουργίας του  σχολείου.

Κατά κοινή ομολογία , ήταν ένα πολύ όμορφο απόγευμα όπου μέσα σε ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον είχαν τη δυνατότητα να συναντηθούν και να συζητήσουν όλοι όσοι ανήκουν στην οικογένεια της Ριζαρείου  μ΄  εκείνους που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτή και να γίνουν μέλη της.

Η Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή τους περιμένει…!

Δείτε το βίντεο που παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' Λυκείου στην εκδήλωση