logo_dsa_mun.jpg

Συμμετοχή ΓΕΕΛ Ριζαρείου στο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών που διοργανώθηκε από τη Γερμανικής Σχολή Αθηνών (DSAMUN) που έλαβε χώρα στις 20-22 Οκτωβρίου 2017

            Συνεχίζοντας την παράδοση της τελευταίας διετίας, η ομάδα Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών του ΓΕΕΛ Ριζαρείου εκπροσωπήθηκε από 10 μαθητές (Κούβα και Τζιμπουτί) στην προσομοίωση Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών στη Γερμανική Σχολή. Η βαρύτητα της εν λόγω προσομοίωσης καταδεικνύεται και από το γεγονός της παρουσίας κατά την έναρξή της δυο υπουργών και τριών πρέσβεων. Κατά την προετοιμασία ετοιμάστηκαν 16 ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών σε απαιτητικά θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, το Κυπριακό, η λογοκρισία στο διαδίκτυο, του ρόλου της Interpol στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής ενσωμάτωσης των προσφύγων και της πολιτικής σταθεροποίησης στην Κολομβία. 

            Για να μπορέσουν να προετοιμαστούν οι μαθητές και πέραν των εργασιών που υπέβαλαν και της προσωπικής εκτεταμένης τους έρευνας, διάβασαν εκπονηθέντες οδηγούς σπουδών (study guides), προηγούμενα σχετικά ψηφίσματα και υλικό που αναρτήθηκε, όπως έχει καθιερωθεί, στον σχετικό ιστότοπο (Wikispace) που διαθέτει η ομάδα στο διαδίκτυο. Δυο από τους μαθητές μας έγιναν κύριοι εισηγητές ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο και σημαντικό, που αποτελεί επιβράβευση των κόπων τους. 

            Ευχαριστούμε από καρδιάς το Ριζάρειο Ίδρυμα που στέκεται πάντα δίπλα στο Σχολείο μας και το οποίο κάλυψε σχεδόν το ήμισυ των εξόδων για τη συμμετοχή των μαθητών μας στην εν λόγω δραστηριότητα και συγχαίρουμε τους παρακάτω μαθητές μας για τη διάκρισή τους και ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλες επιτυχίες:  Αρκουλή Νικόλαο, Βελώνια Ιωάννη-Στυλιανό, Βερνέζο Ιωάννη, Μπούμπαλη Γεώργιο, Παύλου Αγνή, Τσάκα Παναγιώτη, Φικιώρη Βασίλειο, Φλασκή Σωτήριο, Φραγκισκάτου Φραγκίσκη και Φωτεινού Διονυσία.  

b_800_600_0_00_images_lykrizar_2018_dsamun2.jpg

b_800_600_0_00_images_lykrizar_2018_dsamun1.jpg