b_800_600_0_00_images_lykrizar_2017_afisa-open-day2017.jpg

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα 8 ΜαΪου 2017 η Ημέρα Γνωριμίας με τη Ριζάρειο Σχολή στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Χαλάνδρι. Πρόκειται για την καθιερωμένη πλέον εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή περίπου με σκοπό την ενημέρωση και την επαφή των ενδιαφερομένων να εισαχθούν  στη Σχολή με το σχολείο, τις εγκαταστάσεις του, το διδακτικό προσωπικό και τους  μαθητές που φοιτούν ήδη εκεί.

Πολλοί ήταν οι μαθητές που έφτασαν στο αμφιθέατρο του σχολείου συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, όπου τους υποδέχτηκε ο Δ/ντής της Σχολής κ. Γιαννής Νικόλαος, μαθηματικός, ο οποίος και παρουσίασε τους στόχους και τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου, επισημαίνοντας ότι η Ριζάρειος είναι «οικογένεια» .  

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Φαφαλιός, Πρόεδρος του Πολυμελούς  Συμβουλίου του Ριζαρείου Ιδρύματος, εκ μέρους του οποίου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, για να ακολουθήσει ο κ. Μασσαλάς, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλος του Πολυμελούς Συμβουλίου ο οπο?ος τόνισε ότι το Συμβούλιο φιλοδοξεί να καταστήσει το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο κοιτίδα αριστείας, ώστε να αποδώσει στην κοινωνία ενεργούς πολίτες με παιδεία και χριστιανική αγωγή, δικαιώνοντας   το όραμα των Ευεργετών του, και να ολοκληρώσει την παρουσία εκ μέρους του Πολυμελούς Συμβουλίου ο κ. Χαραλαμπάκης, καθηγητής Γλωσσολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος επεσήμανε τη σημασία της παιδείας στην ανάπτυξη του ανθρώπου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε και στο βήμα ανέβηκαν, εκπροσωπώντας τους μαθητές της Α’ Λυκείου, τέσσερις μαθητές που με τη φρεσκάδα τους και τη γεμάτη αγάπη ματιά τους μίλησαν για την εμπειρία τους στη Ριζάρειο, παρουσιάζοντας τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές του σχολείου, τις εξωσχολικές δραστηριότητες και τις δράσεις στις οποίες έχουν τη δυνατότητα οι μαθητές να συμμετέχουν, το επίπεδο του διδακτικού προσωπικού, τον τρόπο διδασκαλίας και τις άριστες σχέσεις μαθητών και δασκάλων  καθώς και τους ομίλους και τους διαγωνισμούς που συμμετείχαν με τις αντίστοιχες διακρίσεις, όπως και τη δυνατότητα που δίνεται στα παιδιά να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα για την απόκτηση πτυχίων στα αγγλικά  και να συμμετέχουν σε αγώνες γνωστούς ως Μ.U.N. και FORENCIS στα πλαίσια του μαθήματος της Αγγλικής γλώσσας.

Δύο ακόμη μαθητές πήραν το λόγο, ο ένας μιλώντας για την όμορφη εμπειρία του από την παραμονή του στην Εστία της Σχολής σε ένα περιβάλλον φιλικό και πολιτισμένο που του παρέχει οικογενειακή θαλπωρή ισάξια της οικογένειάς του και η άλλη διαβάζοντας  τις σκέψεις δύο τελειοφοίτων μαθητριών που με την αμεσότητά και την απλότητά τους συγκίνησαν το ακροατήριο.

Όλοι οι μαθητές μίλησαν με ειλικρινή αγάπη για το σχολείο, κάτι που έγινε αντιληπτό από τους παρευρισκόμενους, τόνισαν το σημαντικό ρόλο που έχει το χριστιανικό πνεύμα που διέπει το σχολείο στη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος που ευνοεί την ουσιαστική επαφή και τη δημιουργία και παρότρυναν τους γονείς να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στη Ριζάρειο Σχολή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διαυλείας Αλέξιο, φιλόλογο στο σχολείο, ο οποίος, παίρνοντας το λόγο, μίλησε για την ειδοποιό διαφορά της Ριζαρείου Σχολής από τα άλλα σχολεία, αφού έχει ειδικό σκοπό και συγκεκριμένη παράδοση εδώ και 173 χρόνια, στην οποία η συμμετοχή των μαθητών γίνεται με τρόπο φυσικό χωρίς επιβολή. Μάλιστα,  είπε χαρακτηριστικά ότι: « Δίνεις καρδιά, παίρνεις καρδιά.»

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ακόμη ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων κ. Κώστας Μαστοράκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Παναγιώτης  Δορλής, ο υπεύθυνος της Εστίας κ. Δημήτρης  Καραμπίνας και η ψυχολόγος του σχολείου κ. Ηώ Κυριακίδη.

Κατά κοινή ομολογία , ήταν ένα πολύ όμορφο απόγευμα όπου μέσα σε ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον είχαν τη δυνατότητα να συναντηθούν και να συζητήσουν όλοι όσοι ανήκουν στην οικογένεια της Ριζαρείου  μ΄  εκείνους που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτή και να γίνουν μέλη της.

Η Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή τους περιμένει…!

                                                                                          Ζαραβέλλα Χαρίκλεια

                                                                                             Φιλόλογος Ρ.Ε.Σ.

 

Σημείωση: Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία του κ. Μασσαλά και τα κείμενα των παιδιών στα αρχεία που ακολουθούν.

Για να διαβάσετε την ομιλία του κ. Μασσαλά πατήστε εδώ

Για να διαβάσετε την ομιλία της μαθήτριας Καραμπατάκης Φρειδερίκης πατήστε εδώ

Για να διαβάσετε την ομιλία της μαθήτριας Καρανικόλας Παναγιώτας πατήστε εδώ

Για να διαβάσετε την ομιλία του μαθητή Λούπεση Αντώνη πατήστε εδώ

Για να διαβάσετε την ομιλία του μαθητή Οικονόμου Νικόλαου πατήστε εδώ

Για να διαβάσετε την ομιλία των τελειόφοιτων μαθητριών Μήτσου και Μπουραντάνη πατήστε εδώ