b_800_600_0_00_images_lykrizar_2017_MUN_ACGMUN-2017.jpg

Από την Παρασκευή 31 Μαρτίου έως την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 το ΓΕΕΛ Ριζαρείου συμμετείχε για τέταρτη φορά στη φετινή σχολική χρονιά σε προσομοίωση Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών. Συγκεκριμένα συμμετείχε με 15 μαθητές και 1 επιπλέον μαθήτρια σε Προεδρείο Επιτροπής στην 1η Προσομοίωση MUN του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος Pierce (1st ACGMUN).

Το Σχολείο μας είχε δυο ομάδες (στις αντιπροσωπείες των χωρών Αυστραλία – Νέα Ζηλανδία). Κατά την προετοιμασία ετοιμάστηκαν 15 ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών σε απαιτητικά θέματα όπως το ζήτημα της Βενεζουέλας, η προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς εν πολέμω και η πρόληψη και καταστολή της οικονομικής απάτης. Για να μπορέσουν να προετοιμαστούν οι μαθητές και πέραν των εργασιών που υπέβαλαν και της προσωπικής εκτεταμένης τους έρευνας, διάβασαν εκπονηθέντες οδηγούς σπουδών (study guides), προηγούμενα σχετικά ψηφίσματα και υλικό που αναρτήθηκε όπως πάντα στον σχετικό ιστότοπο (Wikispace) που διαθέτει η ομάδα στο διαδίκτυο. Συνολικά 23 μαθητές είχαν φέτος την ευκαιρία να συμμετέχουν σε προσομοιώσεις Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών.

Η ομάδα του ACGMUN αποτελούταν από τους ακόλουθους μαθητές: Πελεκάνου Δέσποινα (Προεδρείο), Παύλου Αγνή, Βελώνιας Ιωάννης–Στυλιανός, Φραγκισκάτου Αικατερίνη, Κοβάνη Μαρία – Νεφέλη, Φλασκής Σωτήριος, Αρκουλής Νικόλαος, Βερνέζος Ιωάννης, Αρβανιτάκη Αντωνία, Οικονόμου Νικόλαος, Παλαμήδη Καλλιόπη, Μητροπούλου Ευαγγελία – Δέσποινα, Κρεμμύδα Νίκη, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Λάβδα Αλεξάνδρα και Λερτά Χριστίνα.