omada_podosfairou.jpg

Από την Κυριακή 17 έως και την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 διεξήχθη στην Ξάνθη η πρώτη Αθλητική Συνάντηση των Εκκλησιαστικών Λυκείων από όλη την Ελλάδα, την οποία διοργάνωσε η Δ/νση Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν στα ατομικά αθλήματα του  Μπάσκετ και του Ποδοσφαίρου και στο αγώνισμα του Ανώμαλου Δρόμου (αγοριών και κοριτσιών)

Το ΓΕΕΛ Ριζαρείου συμμετείχε με μια αποστολή 25 μαθητών/τριών υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Γεωργίου Δρακάκη,  και πέτυχε μια εξαιρετική εμφάνιση. Μεγαλύτερη επιτυχία αποτελεί η συμμετοχή στον τελικό και η κατάκτηση της  1ης θέσης στο Ποδόσφαιρο και στο Μπάσκετ. Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου που συμμετείχαν στις ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου ήταν οι : Αδαλής Γ., Γάσπαρης Ν., Θεοτοκάτος Β., Καμαργιάκης Ε., Λυντέρης Σ., Μπαρμπαρής Ν., Νάνος Μ., Φούντης Κ., Ελευθερίου Δ., Τριανταφύλλου Ε., Δορλής Α., Θεοδωρακόπουλος Θ., Μακρής Ε., Μαντζούνης Χ., Νικολάου Σ., Σακελλαρόπουλος Γ., Χανιώτης Κ.

omada_basket.jpg

Στο αγώνισμα του Ανώμαλου Δρόμου ο μαθητής της Α΄ Λυκείου Θεοτοκάτος Βασίλειος κατέλαβε τη 1η θέση, ενώ τα κορίτσια της Ριζαρείου Χατζηαποστόλου Γαβριέλα της Β΄ Λυκείου  και η  Πανταζάκου Ειρήνη της Α΄ Λυκείου κατέλαβαν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Την αποστολή συνόδευσε και ο Δ/ντής του Σχολείου κ. Νικόλαος Γιαννής. Την αθλητική αυτή συνάντηση τίμησε με την παρουσία του ο αιδ. π. Σταύρος Μπόζος – Προϊστάμενος Δ/νσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ., καθώς επίσης οι πολιτειακές και πρυτανικές αρχές του τόπου.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλουμε να εκφράσουμε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμωνα, ο οποίος ανέλαβε την πλήρη φιλοξενία της διοργάνωσης.  

Η Διοίκηση, οι Διδάσκοντες και οι συμμαθητές τους αισθάνονται υπερήφανοι για την επιτυχία τους και εύχονται ανάλογες επιτυχίες και για την επόμενη σχολική χρονιά.