×

Σφάλμα

Αδημοσίευτο
b_800_600_0_00_images_lykrizar_2016_ekdromes_SANY0210.JPG

Οι μαθητές του τμήματος Α2  με συνοδούς καθηγητές τον υποδιευθυντή του σχολείου κ. Αθανάσιο Κάτση και τον θεολόγο π. Δημήτριο Παπαχαντζή, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η Μεσογειακή διατροφή» πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στη Λάρισα και τον Βόλο με κύριο προορισμό την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Λαρίσης

Το απόγευμα της Κυριακής 3 Απριλίου βρεθήκαμε στη Λάρισα και οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη, να παρακολουθήσουν τον κατανυκτικό εσπερινό και να δεχτούν τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιγνατίου.

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου τύχαμε θερμής υποδοχής και ξεναγήσεως από την Καθηγουμένη και τις Αδελφές της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Λαρίσης. Προσκυνήσαμε το Καθολικό της μονής και την ανακαινιζόμενη παλαιά μονή, ένα ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Ακολούθως, η Αγία Καθηγουμένη μας πληροφόρησε και μας ξενάγησε στα διακονήματα των μοναζουσών και τα πρωτότυπα προγράμματα που εφαρμόζουν. Επισκεφτήκαμε τις κτηνοτροφικές μονάδες  και είδαμε τον τρόπο διατροφής των ζώων .

 Με χαρά συμμετείχαμε σε εργασίες σε χωράφι της μονής ενώ στην τραπεζαρία μάς περίμενε ένα γευστικότατο γεύμα που με πολύ αγάπη είχε ετοιμαστεί από τις Αδελφές .Εντυπωσιακότερες ήταν οι ποικίλες δραστηριότητες με τις οποίες ασχολούνται οι μοναχές και αφορούν στην παρασκευή, τυποποίηση και διάθεση κτηνοτροφικών προϊόντων της μονής.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, μετά από σύντομη ξενάγηση στην πόλη της Λάρισας, προσκυνήσαμε το σκήνωμα του προστάτη της  Αγίου Αχιλλίου και είχαμε την τιμή να γίνουμε δεκτοί στο Μητροπολιτικό Μέγαρο από τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. π. Αχίλλιο ο οποίος μας παρέθεσε  πλούσιο δείπνο.

Την Τρίτη 5 Απριλίου γίναμε δεκτοί στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος είχε διατελέσει μαθητής της Σχολής μας και ο οποίος πέραν από τις ευχές και τις συμβουλές του, έδωσε στον καθένα μας ως ευλογία μία Καινή Διαθήκη.

Μία σύντομη  περιήγηση στην παραλία της πόλης του Βόλου μας οδήγησε στο κτίριο της Τραπέζης της Ελλάδος, όπου είδαμε έκθεση αφιερωμένη στον παλαιό διοικητή της καθηγητή Ξενοφώντα Ζολώτα, ο οποίος είχε φοιτήσει στη Ριζάρειο Σχολή. Μεταξύ των εκθεμάτων και μία φωτογραφία του με τη στολή των  μαθητών της Σχολής. Μετά το προσκύνημα και την επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου μας ξενάγησε ο προϊστάμενός του, βρεθήκαμε στα μαγευτικά χωριά του Πηλίου. Στη Μακρινίτσα μας παρετέθη πλούσιο γεύμα  με μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου.

Όταν πήραμε τον δρόμο της επιστροφής, οι καρδιές μας ήταν πλημμυρισμένες από ευγνωμοσύνη για τις ευλογίες, τις ευκαιρίες και τις εμπειρίες που η Χάρις του Θεού επεφύλαξε στην εκδρομή μας αυτή.