b_800_600_0_00_images_lykrizar_2016_agones_ritorikis.jpg

Από την Πέμπτη 17 έως την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρητορικού και Έντεχνου Λόγου στην Αγγλική γλώσσα (Pan-Hellenic Forensics Association Tournament). Το ΓΕΕΛ Ριζαρείου συμμετείχε με 10 μαθητές και πέτυχε μια εξαιρετική εμφάνιση. Μεγαλύτερη επιτυχία αποτελεί η συμμετοχή στον τελικό και η 2η θέση της ομάδας δραματικού θεατρικού ντουέτου (duet acting – dramatic) με τις μαθήτριες Βάγια Άννα Μιχαλοπούλου  και Φανή Θεοδώση, οι οποίες μετά από σκληρή προσπάθεια μηνών και υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου κ. Φανής Γέμτου έφθασαν στον τελικό και πήραν τη 2η θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο αγώνισμα διαγωνίστηκαν 36 άρτια προετοιμασμένες ομάδες από Ιδιωτικά Λύκεια εκ των οποίων περισσότερα από 20 είχαν ως μέλη παιδιά με μητρική γλώσσα την αγγλική. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού που Δημόσιο Σχολείο φθάνει σε τελικό και τόσο κοντά στην κατάκτηση της 1ης θέσης.

Υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας της ομάδας, Ευγενίας Κόικα, η ομάδα της αντιλογίας (debate) κέρδισε δυο από τα πέντε debate, κάνοντας εκπληκτική εμφάνιση, τηρουμένων των αναλογιών και έχοντας αντιπάλους κυρίως μαθητές που ξεκινούν το debate από την ηλικία των 11 ετών. Οι μαθητές μας που συμμετείχαν στην ομάδα ήταν οι Νίκη Κρεμμύδα, Βαρβάρα Σάρλη και Προκόπης Παπαϊωάννου. Η Ειρήνη Πανταζάκου συμμετείχε στο αγώνισμα της προετοιμασμένης ομιλίας όπου και έκανε εκπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο γύρο. Με αντίστοιχη εμφάνιση στον πρώτο γύρο, θα έμπαινε στους τελικούς και μάλιστα 2η σε βαθμολογία. Και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση με την σοβαρότητα και την αποτελεσματικότητά τους βάζοντας παρακαταθήκη για το μέλλον. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι Βαγγέλης Φραγκούλης (ομαδική συζήτηση – προετοιμασμένη ομιλία), η Σοφία Πολίτη (προετοιμασμένη ομιλία), ο Σπύρος Νικολάου (ομαδική συζήτηση - απόδοση λογοτεχνικού κειμένου) και η Χριστίνα Μανούσου (ομαδική συζήτηση – απόδοση λογοτεχνικού κειμένου).

Την επόμενη σχολική χρονιά που το σχολείο είναι πλέον μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ρητορικού και Έντεχνου Λόγου στην Αγγλική, θα μπορέσει να ξεκινήσει νωρίς την προετοιμασία και να συμμετέχει με περισσότερες αξιώσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Θεσσαλονίκη (θα διοργανωθεί από το Anatolia College στις 17-20 Μαρτίου 2017). Το πρώτο βήμα έγινε και ήταν η συμμετοχή, το δεύτερο ήρθε γρήγορα και ήταν η επιτυχία, το τρίτο όμως είναι η διατήρηση και η βελτίωση του επιπέδου και η καθιέρωση σε ένα χώρο που παραδοσιακά επικρατούν τα μεγαλύτερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Απαιτείται σκληρή δουλειά, αλλά οι μαθητές μας με πρώτες και καλύτερες την Βάγια Άννα και τη Φανή έχουν βάλει τον πήχη πολύ ψηλά!